WASP – Ловеч 2008

12.05.2008

Разкошно беше.

Тръгнахме от София към десет сутринта. Магистрала “Хемус” беше почти празна. Времето – почти хубаво.

Към края на магистралата, малко преди да стигнем OMV, заплющя вълнуваща градушка, за щастие – дребна. Пихме кафе на Коритна. там правят ремонти някакви или строят нещо, та не можахме да се потопим напълно в природата, само до колянце нагазихме. От там до Ловеч валя поне пет пъти, едва виждах накъде карам. Като спряхме в Ловеч, не валеше. Заваля на Покрития мост, ама така заваля, че направо се упанишади. Седим по средата, а то вали и от двете страни. Кеф.

Прецапахме до една кръчмица, дето преди бяхме ходили, “При войводите”. Навсякъде пълно с народ, метъли връз рокери, седят, пият бира и други безалкохолни напитки. В кръчмицата седнахме, ай ся да ядем, кво ше ядем…кухнята не приема поръчки. Всичко изядено още в един часа на обяд. Срамота. Преместихме се от “Войводите” в друго културно средище – “Галерията”. Там имаше какво да се яде, подкрепихме се.

Към шест и половина-седем отидохме на площада, концертът започна някъде там. Подгряваща група – Соларис. Добре забиваха момчетата, имат си свой стил.

Като взе да притъмнява, Соларис слязоха от сцената, зачакахме да се появят WASP. В паузата по тонколоните се чуваше как някаква жена нарича някого “Простак”. Ама много пъти. Възмутих се как може да допуснат лични скандали в ефир, а то не било такова…било реклама на Първа Инвестиционна Банка за някакви карти с чип, дето били по-сигурни от презерватив.

Притъмня съвсем и WASP излязоха на сцената. Тълпата се вплътни чувствително. ние бяхме на около десет метра от сцената, зад някакви двуметрови създания с еднометрови коси. Почти нищо не виждахме. Ама чувахме, и то какво чувахмеееее…най-добрите парчета на една от най-добрите групи, свирили някога на тази земя. Публиката знаеше текстовете на почти всички песни и пееха заедно с групата. Жестоко. Sleeping In Fire – не съм мечтала дори да го чуя на живо. Направо се вкамених, а солото ме разсипа.

Изсвириха I Wanna Be Somebody по-бясно и от най-бесните демони. Публиката направо пощуря. На припева Блеки раздели публиката на две половини и се надвиквахме помежду си. Нашата половина (дясната) убедително надвика лявата. Някой хвърли пълна двулитрова бутилка бира напосоки в тълпата. Падна на метъл от мен. Блеки каза “Гуд найт” и концертът свърши. Свърши ли? Неееее….

Пушим цигара, викаме “Още, Още”, “W A S P” и каквото ни дойде наум, от тонколоните се чува “Простак, простак”, пушим втора цигара, мисля си – това беше. Не било обаче… било средата на концерта.

Отново излязоха и ни доразбиха. За довиждане Блеки каза, че сме били най-яката публика на света и щели да дойдат пак. Не се и съмнявам…като нищо ще си купят къщи в Ловеч, освен в Каварна.

Пускам малко снимки, направени със сапунерката. Сори, че толкова може…пак че нещо излезе.

Цъкни да чуеш концертно изпълнение на I Wanna Be Somebody

[audio:http://www.milanda.eu/audio/WASP%20-%20I%20Wanna%20Be%20Somebody.mp3]

Leave a Comment